• Anders Christiansen (ILT Festival 2011) ACCORDION

    17 May - 18 May
    Accordion
  • [Gallery not found]

Information

ACCORDION 17 May - 18 May Tirsdag kl. 19 og onsdag kl. 21 Billetpris: 200 kr. + gebyr pr. billet. Købes via www.ilt11.dk Køb billet

Media

  • Accordion
  • Accordion
  • [Gallery not found]

Om ACCORDION

Anders Christiansen i ny dansesolo med livemusik

Solomesteren Anders Christiansen i tæt parløb med den karismatiske finske akkordeonist Minna Weurlander.

I scenerummets grafiske sort/hvide univers overgiver de sig til musikken, der spænder fra storladent klassisk til ny udfordrende og højspændt akkordeonmusik komponeret af Jakob Brandt-Pedersen.

I ACCORDION arbejder Anders Christiansen sig ind til hjertet af dansens essens. Han starter ved begyndelsen: Dansen som et udtryk, der er tæt forbundet med musikken. Et forestillings-projekt i tæt parløb med den karismatiske finske akkordeonist Minna Weurlander.

Manden på scenen lader sig lokke af tonerne fra kvindens akkordeonspil. Han overgiver sig til musikken, der omgiver ham. Han lader sig gribe og forsvinder ind i lydens brus. De to kroppe på scenen ånder. Spejler sig i akkordeonet. Instrumentet er i fokus – en stor poetisk jernlunge – en anderledes krop i dialog med levende kroppe.

I ACCORDION stiller Anders Christiansen skarpt på krop og instrument. Interaktionen imellem performer, musiker og instrument udstilles i scene-rummets enkle og grafiske sort/hvide scenografi.

Den liveopførte akkordeonmusik spænder over hele akkordeonets vokabular. Fra storladen klassisk, over traditionel folkloristisk, til ny eksperimenterende og udfordrende akkordeonmusik, komponeret til forestillingen af den danske komponist Jakob Brandt-Pedersen.

Forestillingen er støttet af Statens Kunstråds Scenekunstudvalg, Statens Kunstfond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, Knud Højgaards Fond, Augustinus Fonden, Dansk Skuespillerforbunds Produktionsstøttemidler, KODA-DRAMATIK, Københavns Scenekunstudvalg.

Se mere om Minna Weurlander på hendes hjemmeside.

Om ILT:

ILT11 er Aarhus’ internationale og unikke teaterfestival. 12. – 19. maj 2011, når teatersæsonen er slut, vil byens scener vise noget af det bedste inden for teater, dans og performance med gæsteoptrædender af danske og internationale kunstnere på højeste niveau. Flere af byens teatre går sammen i et ambitiøst og unikt samarbe- jde, hvis fælles mål er at generere ilt til teatermiljøet og publikum. At hvirvle luften rundt, som festivalens propel-logo symboliserer, og skabe gensidig inspiration og udvikling. ILT-festivalen er en teater-biennale, som så dagens lys første gang i 2009.

Praktiske oplysninger:

ILT11 kan opleves 12. – 19. maj 2011 på forskellige teaterscener i Aarhus.

På hjemmesiden www.ilt11.dk vil man løbende kunne finde alle oplysninger om spillesteder, forestillingerne, billetsalg etc.

Fra hjemmesiden er der desuden adgang til omfattende billedmateriale.