• Pili Hassan, Isack Peter og Kaabuka Msamiru Cake & Consequences

    18 Jun
    cake&consequences_ny

Information

Cake & Consequences 18 Jun Kl. 17.00 Gratis Køb billet

Media


Om Cake & Consequences

I et tæt samarbejde med Visa2Dance festivalen i Tanzania og med støtte fra CKU og Scenekunstudvalgets aktualitetspulje har Mancopy og Jens Bjerregaard skabt en forestilling på de tre tanzanianske dansere Pili Hassan, Isack Peter og Kaabuka Msamiru.

Trioen, “Cake&Consequences” skabes med enkle og fysisk virkemidler snarere end teatralske. ­ Det fysiske nærvær og “risk taking” ligger ikke blot i forestillings oplæg men i forestillingens væsen. Danserne møder en konstrueret dansk koreografi og koreografen møder dansere der også fysisk har et andet sprog.

I denne blanding skabes et direkte, nærværende og dynamisk bevægelsessprog for at skabe et direkte og konsekvent nærvær i de sammenvævet solo, duetter og trioer. I en fortættet koreografiske kampzone markere danserne hver især deres territorier – men enhver streg der bliver slået har konsekvenser. Enhver belønning har sin pris, og enhver kage skal betales ­. Belønning og pris falder fysisk, her og nu.

Forestillngen bliver skabt, så den kan spilles under selv meget beskedne rammer. Dansere i Tanzania har som regel ikke adgang til, hvad vi tager for givet; Et dansegulv består som regel af baner af gammelt køkken-linolium lagt direkte på et betongulv. Lamper og belysning er ikke altid tilrådelighed, og det der er, er af tvivlsom kvalitet. Denne “afrikanske realitet” bliver rekonstrueret på den danske scene, og vi ser forestillingen på Entré Scenen, præcis som vi ville se den i Dar Es Salaam og Warszawa senere i år.

Medvirkende:

Dansere og Koreografer: Pili Hassan, Isack Peter og Kaabuka Msamiru

Coach og Koreograf: Jens Bjerregaard

Projekt- og Kunstnerisk Assistent: Geoliane Arab

Lysdesign: Michael Breiner