• Dansk danseteater (dk) Frost

    01 Dec - 03 Dec
    Frost_Bora
  • [Gallery not found]

Information

Frost 01 Dec - 03 Dec Tors-fre kl. 20.00 og lørd kl. 17.00 120kr/70kr/40kr + gebyr Køb billet

Media

  • Frost_Bora
  • [Gallery not found]

Om Frost

Dansk Danseteaters Reumertvinder fra 2010, koreograferet af Tina Tarpgaard.

Udsolgte huse, en Reumertpris og stribevis af anmelderroser. Se eller gense den fantastiske forestilling og oplev, hvordan den avancerede computerteknologi og Leonard Cohens ”Take this Walz” bliver til ét med de udtryksfulde dansere. ”Dansere plejer ikke at ligne isbjørneunger. Scenegulvet plejer heller ikke at ligne isflager. Men sådan var det i Frost. Og danserne fik våde poter, mens forfrysningspoesien smeltede til sæsonens skønneste vals.” Årets Danseforestilling 2010 (Reumert komiteens begrundelse).

I FROST er universet en videoscenografi, der består af interagerende computergrafik. Med specialudviklet software kan grafikken ”fastfryse” aftryk af dansernes bevægelser og efterlade dem i rummet som digitale skulpturer. Fortryllende og fascinerende.

”Gennem dans, live video og elektronisk lyd arbejder vi med at skabe forestillinger, hvor teknologien optræder som en ligeværdig og interagerende partner til performeren på scenen.”
Tina Tarpggard

* * * * * *
“… Eminent, forbilledligt, fantasifuldt, poetisk, humoristisk, fortryllende flot, viser Tarpgaards enestående talent for meningsfuldt at forene dans og interaktiv teknologi.” Vibeke Wern, Berlingske Tidende, 26. oktober 2009

* * * * * *
“Koreografen Tina Tarpgaard fusionerer trin, musik, lys og computergrafik mere originalt fabulerende og fascinerende end vi hidtil har set.” Henrik Lyding, Jyllands-Posten 26.oktober 2009

* * * * * *
“Tarpgaards teknologi er en gåde, der får os ud på stolekanten og pirrer vores fantasi.”
Aline Storm, Børsen 27. oktober 2009

“Danseforestillingen Frost er en transformation af de smukkeste.”
Anne Middelboe Christensen, Information, 6. november 2009

Koreografi: Tina Tarpgaard
Videoscenografer: Ole Kristensen & Jonas Jongejan
Musik: Jens Hørsving, Leonard Cohen og Justice
Kostumedesign: Charlotte Østergaard
Lysdesign: Andreas Buhl

Varighed: 60 minutter.