• Pernille Gaarde (dk) Stilhedens symfoni

    17 Nov - 18 Nov
    Stilhedens-Symfoni_Bora
  • [Gallery not found]

Information

Stilhedens symfoni 17 Nov - 18 Nov Tors-fre kl. 20.00 120kr/70kr/40kr + gebyr Køb billet

Media

  • Stilhedens-Symfoni_Bora
  • [Gallery not found]

Om Stilhedens symfoni

1. Verdenskrig. En soldat søger ind på et hotel på vej hjem fra fronten. På det lille værelse trænger forskellige lyde ind til ham, deriblandt toner fra en komponist, der forsøger at skabe musik til den nye tid, en ny stil. Fra hotelværelset ser soldaten kabaretdanserinden i mørket. Langsomt siver indtrykkene og lydene ikke bare ind til, men også ind i soldaten. I beruselse, angst, mareridt og hallucinationer møder soldaten komponisten og kabaretdanserinden  og genoplever krigens rædsler; Blod, eksploderede kroppe, en døende ven, løbende soldater, bomber der springer og iskold regn.
Stilhedens Symfoni er en fortælling om at miste kontrol og fodfæste, når alt det man kender sprænges. En fortælling om de omkostninger og konsekvenser krig har for mennesker og det samfund de er en del af. En fortælling om at miste identitet.

“…Der er med andre ord alt andet end stille i Pernille Gardes Stilhedens Symfoni. Kuglerne pifter og bomberne springer stadig inde i soldatens hoved. Og det perverse show fortsætter åbenbart. En modig og kontant udmelding fra en koreograf der har noget på hjerte.”
Majbritt Hjelmsbo Weekendavisen 16.-23. april 2010

“Pernille Garde har lavet en fin danseforestilling der underbygges af en imponerende scenografi…hun har valgt en historisk ramme, men soldatens mareridt og traumer, kan lige så godt foregå anno 2010…hans hjertebanken er understreget i lydkulissen, og hans mareridt bliver en dans i under og på sengen…der er mange spændende scener og danse det kan de!”
Nanna Boye Frederiksberg lokalavis

“Through her unique talent Pernille Garde was able to transform a current, serious subject matter into a captivating dance performance that crept under the skin.”
Anne-Marie Elmby skriver for Dance International, Canada

Dansere: Bo Madvig, Tiziana Fracchiolla og Alexandre Bourdat