Om os

Scene og produktionshus for moderne scenekunst fra ind- og udland

Vi producerer og co-producerer forestillinger i ind- og udland, arrangerer festivaler, laboratorieforsøg, residencies og workshops. Vi har huskunstnerordning og prøvelokaler til leje.

I 1990’erne var Entré Scenen en åben scene for al slags scenekunst. En gammel fabrik i en baggård i Grønnegade blev overtaget af kulturfolk og scenekunstnere med forskellige baggrunde og orienteringer. Her byggedes gennem årene et fristed med scene, prøvesale og kontor med delvist ulønnet personale.

I 2000 kom den nuværende ledelse til for at professionalisere stedet, og for at gøre scenen til et repertoireteater.

Stærkt forankret i det lokale miljø, skulle scenen dog først og fremmest afspejle det professionelle produktionsmiljø, der befandt sig i byen. Det var overvejende dansere og performancekunstnere, og dermed drejede fokus sig bort fra tekstbaseret teater.

I dag viser Entré Scenen danseforestillinger, performance, animationsteater, nycirkus og musikteater for publikum, alt sammen med et stærkt visuelt udtryk.

Med flere partnere i forskellige netværk i Europa forsøger vi igennem udvekslinger at vise publikum det nyeste og friskeste, der bliver produceret indenfor visuel scenekunst. Samtidig samarbejder vi med partnerne om at internationalisere produktionsmulighederne for en lang række kunstnere i byen og i landet. Vi formidler så at sige kontakten mellem det århusianske publikum og europæiske kunstnere, og mellem kunstnerne indbyrdes.

Festivaler er en vigtig del af Entré Scenens profil og virke. Det er på disse, der nærmest har karakter af residencies, at kunstnere fra mange lande og publikum mødes og udveksler synspunkter, erfaringer og til tider indleder længerevarende samarbejder.

Den 1. juli 2011 overtog Entré Scenen driften af dansescenen på Brobjergskolen. Det betyder, at vi i efteråret 2011 driver scenen samtidig med vores planlagte forestillinger i Grønnegade. Fra december flytter vi al aktivitet til dansescenen på Brobjergskolen, der i det nye år åbner under nyt navn. Glæd dig til den store gallaåbning i februar 2012.

Entré Scenen modtager støtte fra Statens Scenekunstudvalg og Århus Kommune.

Der er desuden ydet støttet til hjemmesiden fra Tuborgfondet.